Reizen binnen en buiten Lelystad 

Lelystad is uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Het Stadshart ligt op steenworp afstand van het NS-station Lelystad Centrum.

Reizen naar Lelystad? Op de onderstaande websites vind je meer informatie. Ga goed voorbereid op pad en plan je route voor vertrek via de reisplanners of via Google Maps.

 

• NS.nl

• 9292.nl

• www.goedkoop-treinkaartje.nl of treinreiziger.nl voor eventuele aanbiedingen op goedkope treinkaartjes

Reizen met de trein 
Het NS-station Lelystad Centrum is met de trein door bijna heel Nederland te bereiken. Om het kwartier rijden zowel rechtstreekse snel- als stoptreinen van en naar het noorden (in de richting van Zwolle, Groningen en Leeuwarden als van en naar het zuiden (richting Almere, Amsterdam, Schiphol Airport en Den Haag). Uiteraard rijdt de trein ook langs belangrijke overstapstations, waardoor je bijvoorbeeld al binnen drie kwartier vanuit hartje Amsterdam in ons centrum bent! Kijk op de site van NS voor actuele reisinformatie.

 

Reizen met de bus 
Met de trein aangekomen in Lelystad? Duik meteen het centrum in of pak de bus naar bijvoorbeeld het Bataviagebied. Arriva verzorgt het stadsbusvervoer in Lelystad. Vanuit Lelystad Centrum rijden verschillende stads- en streekbussen door onze wijken en door de provincie. Kijk op de website van Arriva, 9292 of Google Maps voor actuele reisinformatie.

OV-fiets & Deelauto
Een ideale oplossing voor reizigers met de trein die op eigen houtje de stad willen ontdekken: de OV-fiets! Met een grote hoeveelheid fietspaden is dit een van de ideale manieren om onze fietsvriendelijke stad te verkennen. Liever met de auto? Kijk dan naar Greenwheels. Kijk of er een Greenwheels auto in de buurt is en rij zo weg. Gebruikers betalen alleen voor het gebruik en niet voor het bezit van de auto, inschrijven voor een abonnement is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie over kosten en gebruik op de website van GreenWheels.