De Lelystadse Boer

Stichting De Lelystadse Boer is opgericht op 1 november 2016. Een club van zeventig boeren rondom Lelystad Airport in een gebied zo groot als 6.000 voetbalvelden. Op termijn vinden er 45.000 vliegbewegingen per jaar plaats vanuit en naar ons gebied. Maar wij willen omdenken. Wij geloven dat we samen met het vliegveld, het businesspark, de gemeente, de provincie en andere belanghebbenden kansen kunnen pakken en mooie projecten kunnen realiseren.

Een vliegveld in je eigen gebied, daar zit niemand op te wachten. Ook wij niet, zo eerlijk kunnen we best zijn. Maar het is onomkeerbaar en dan kun je maar beter omdenken. Dat leerden we in Bremen, waar het vliegveld op een pro-actieve manier samenwerkt met haar omgeving. We organiseerden onze eigen ‘kansenavond’ met de boeren uit de omgeving en naast tientallen ideeën ontstond er energie. Wij kiezen voor een pro-actieve houding.

Wij boeren in dit prachtige gebied, de meest vruchtbare grond van Nederland, met 10-15% meer opbrengst per hectare dan gemiddeld. Wij voeden met z’n zeventigen miljoenen mensen. Tegelijkertijd wonen we hier met onze gezinnen, jagen we onze dromen na en leven we het mooie boerenleven. Het maakt ons trots. Wij geloven dat zeven miljoen reiziger daar iets van mogen zien. En we geloven in de verbinding tussen stad en land. Daarom, De Lelystadse Boer als organisatie. Een organisatie van échte mensen en échte boeren.

Samen staan we sterk en kunnen we veel betekenen. We organiseren open dagen, nodigen scholen uit op onze boerderijen en we gaan verder. Je kan ook eten van de boer uit je buurt via een handige app, van PuurDichtbij. Wat wij vandaag oogsten, kan morgen op je bord liggen. Ook zijn we bezig met projecten gericht op duurzaamheid. Als wij nu al onze daken vol leggen met zonnepanelen, kun jij groene, lokale energie van de Lelystadse Boer gaan afnamen. Leuk toch?

De wereld zit vol kansen!