Tulpendiner in Keulen voor Duitse reisjournalisten

vrijdag 8 februari 2019

Verzorgd door Flevolandse chefkok met Flevolandse ingrediënten Woensdagavond 6 februari vond in Keulen een tulpendiner plaats waar de Flevolandse chefkok Gerhard Flantua en zijn “droomteam” kookten voor Duitse journalisten.

Aanleiding voor het diner is een tulpenpromotiecampagne in Duitsland, verzorgd door NBTC Holland Marketing in samenwerking met Visit Flevoland, Tulpen Promotie Nederland, Keukenhof en Noordwijk Marketing.

Tulpendiner

Bij het diner, wat plaatsvond in de Kochfabrik in Keulen, waren 24 Duitse journalisten aanwezig. De journalisten waren afkomstig van verschillende dagbladen, reismagazines en tv-redacties. Het algemene doel van de avond: bekendheid generen voor Nederland als vakantiebestemming gekoppeld aan het thema tulpen.

Kakelbont gekleurde tulpenvelden in Flevoland

Visit Flevoland bracht tijdens de avond de Flevolandse activiteiten onder de aandacht bij de journalisten. Flevoland is namelijk één van de grootste tulpengebieden van Nederland. In de tulpentijd (half april tot begin mei) zijn er diverse routes om bloeiende tulpen te bewonderen in Flevoland. “Door middel van deze avond kwamen wij op een originele manier in contact met diverse journalisten”, aldus Leon Visser van Visit Flevoland. “Met als doel ze enthousiast te maken om te publiceren over Flevoland en/of ze uit te nodigen voor een persreis”.

Flevolands diner

Het 4 gangen diner werd verzorgd door de Flevolandse chefkok Gerhard Flantua samen met zijn dochters Sanne en Eva van Flantuas restaurant / Boerkok Stadsboerderij Lelystad, gelegen bij Lelystad Airport. De tulp stond centraal in elk gerecht. Daarnaast werd er gewerkt met streekproducten afkomstig van Flevolandse boeren. Zoals bijvoorbeeld vlees van Marchigiana koeien van de Stadsboerderij Almere. Het toetje bestond uit ijs van peren van de Lelystadse Boer met saffraan uit Zeewolde en in karamel bereide biologische tulpenbollen uit de polder.