Steun ons maritiem verleden... Breng de Batavia aan Land

woensdag 5 juni 2019

Op zaterdag 29 juni in Batavialand om 10:30 is de kick off van de campagne 'Steun ons maritiem verleden...Breng de Batavia aan Land'. Op de steiger opent scheepsbouwmeester Willem Vos samen met Wethouder Ed Rentenaar en directeur Jan Vriezen een mini-expositie over de Batavia en geeft daarmee het startschot voor de campagne.

De Batavia moet het water uit. Pas dan is Batavialand in staat om groot onderhoud te plegen en de hoognodige restauratie uit te voeren. Door het schip aan land te brengen kunnen niet alleen de huidige generaties het schip ontdekken en beleven, maar blijft ons maritieme verleden ook voor toekomstige generaties behouden. Naast dit toekomstperspectief voor het schip kan Batavialand ook een ander perspectief bieden aan de bezoekers: de kiel kan bekeken worden, iets wat in het water nooit lukt. Vanuit dat gezichtspunt is het schip nog imposanter, het ambacht zo overduidelijk en de beleving zoveel rijker.

Op 29 juni start de campagne 'Steun ons maritiem verleden…Breng de Batavia aan Land' door het openen van een kleine expositie over de Batavia. De opening wordt verricht door wethouder Rentenaar, scheepsbouwmeester Willem Vos, onder wiens bezielende leiding het schip is gebouwd, en directeur van Batavialand Jan Vriezen.