Batavialand officieel per 1 juli van start

dinsdag 4 juli 2017

Vanaf 1 juli 2017 gaan het museale deel van Nieuw Land, de Bataviawerf en het Maritiem Depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed definitief gezamenlijk verder als Batavialand. Voor de afzonderlijke organisaties betekent dit een nieuwe levensfase met de unieke kans om het indrukwekkende nationale verhaal van het leven op de grens van land en water aan een breder publiek te gaan tonen. Er staat veel te gebeuren en de komende jaren staan dan ook in het teken van de ontwikkeling van en bouwen aan Batavialand.

Afgelopen jaren is er door de drie instellingen aan de Lelystadse kust op de achtergrond al intensief samengewerkt. De formele start op 1 juli biedt mede door de financiële bijdrage van provincie Flevoland mogelijkheden voor nieuwe en grote ontwikkelingen. Batavialand wordt hét park dat de Nederlandse mentaliteit en kracht uit zal dragen. Batavialand streeft ernaar het publiek diepgaand te informeren middels een intense beleving en intensieve samenwerking met markt- en overheidspartijen. Het park wil zich de komende jaren ontwikkelen tot dé plek in Nederland waar de oorsprong van ons nationale DNA, gevormd door het leven op de grens van land en water, voor het voetlicht wordt gebracht.

Erkend museum

Batavialand is er voor het grote publiek, voor de specialisten van het wetenschappelijk onderzoek, voor de ondernemers uit het bedrijfsleven en voor de uitvoering van taken voor de overheid. Het park is een geregistreerd museum. Bezoekers met een Museumkaart krijgen vanaf nu gratis entree bij de Batavialand locaties Bataviawerf en Nieuw Land.

Eén ticket, één programmering

Het bouwen aan Batavialand gaat stap voor stap. Vanaf 1 juli kunnen bezoekers met één entreeticket de verschillende locaties bezoeken en bij elk bezoek verrast worden door nieuw aanbod en veranderingen. Voor de publieksprogrammering ligt de focus op de doelgroep gezinnen met kinderen. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan Batavialand publieksactiviteiten. Deze zomer krijgen bezoekers al een preview te zien van deze activiteiten. In het najaar wordt er een nieuwe activiteit geïntroduceerd. 2018 wordt een bijzonder jaar: dan is het precies 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet werd aangenomen. Batavialand werkt aan de ontwikkeling van publieksaanbod passend bij dit thema.

Voor actuele informatie: zie www.batavialand.nlwww.nieuwlanderfgoed.nl en www.bataviawerf.nl.