Natuurpark Lelystad

Sta oog in oog met wilde dieren als zwijnen, Przewalskipaarden en wisenten. Zoek de otters op of probeer zelfs een eland te spotten. En allemaal in een natuurlijke omgeving, Natuurpark Lelystad is voor veel bedreigde diersoorten een belangrijke schakel op weg naar een leven in de vrije natuur. Leer meer over de dieren door de informatieborden of in het bezoekerscentrum naast de entree. Hier vertellen gastvrouwen en gastheren met persoonlijke aandacht en liefde over het park en de diverse activiteiten die worden georganiseerd. Tevens kunnen bij het bezoekerscentrum fietsen en rolstoelen gehuurd worden. 

 

Educatieve natuurbeleving

In Natuurpark Lelystad leert jong en oud de natuur beter kennen door leerzame activiteiten in de natuur te ondernemen. Zo zijn er ook voldoende recreatiemogelijkheden voor (jonge) kinderen. Voor de kleine bezoekers is er de speeltuin en de beestentorens. Of een van de speurtochten of rugzakroutes om met aanwijzingen op pad te gaan door de natuur. Ook zijn er verschillende excursies vooraf te boeken, leer bijvoorbeeld met een gids het dierenrijk kennen in een elektrische boot of excursiewagen.

 

Ultieme ontspanning

Ook voor de rustzoeker is Natuurpark Lelystad een uitstekende locatie. De kilometers lange en goed onderhouden fiets- en wandelpaden in het Natuurpark nodigen uit om te genieten van de natuur en de dieren. De paden lopen door een uitgestrekt en gevarieerd natuurlandschap met een grote diversiteit aan flora en fauna; Natuurpark Lelystad staat symbool voor de Flevolandse natuur in het klein. Maar verdwalen in het park is onmogelijk. De borden wijzen naar de verschillende natuurgebieden en voorzieningen. In het park zijn verschillende picknickbankjes en uitzichtpunten om uit te rusten.

 

Terugkomen

De goed begaanbare paden, het hoge voorzieningenniveau en restaurant Hajé dragen bij aan het vriendelijke karakter van het gevarieerde park. Het park is goed bereikbaar met de auto en heeft ruime parkeergelegenheid. Rust, plezier of verdieping: iedereen die eenmaal in Natuurpark Lelystad is geweest blijft terugkomen door alles wat het park te bieden heeft. En dat is maar goed ook, doordat de wilde dieren in Natuurpark Lelystad een groot leefgebied hebben zijn ze niet altijd te zien. Wat het uiteraard extra leuk maakt wanneer ze wel te zien zijn.