Zelf muziek maken, bij jou in de buurt.

Zelf muziek maken, bij jou in de buurt.
Het kan voor een habbekrats en je hoeft niet eens ver te fietsen. In de Voorstraat, de Kempenaar en de Botter organiseert Kubus “Lelystad vol muziek”. Dit is een introductie cursus van 20 muzieklessen voor elk kind dat graag wil musiceren en nog niet gelijk een instrument wil kopen of privé les wil organiseren. “Lelystad vol muziek” start op 15 november.

Elke plek een eigen trio muziekdocenten van Kubus
“Lelystad vol muziek” kent 9 instrumenten waaruit je dit seizoen mag kiezen. Op de drie verschillende plekken zijn drie instrumenten te leren:
Op de Voorstraat kun je inschrijven voor gitaar, trompet, saxofoon/ klarinet.
Op De Kempenaar voor Accordeon, dwarsfluit of viool
En op Botter leer je gitaar, keyboard of slagwerk.

Waarom Lelystad vol Muziek
Zelfs koningin Maxima is ervan overtuigd dat zelf muziek maken iets van een kind vraagt dat anders is dan rekenen, taal, gymnastiek of aardrijkskunde. Daarnaast, als je even moeite wilt doen, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Samen spelen, optreden, luisteren naar anderen allemaal zaken die zeer de moeite waard zijn. Dat maakt dat het Jeugdcultuurfonds van Lelystad van harte deelname aan Lelystad vol muziek ondersteunt met een stevige bijdrage (tot maximaal €425,-). Gewoon uitproberen dus.

Algemene Info
Op de website van Kubus vind je meer algemene informatie over Lelystad vol muziek. Informatie over kosten, de docenten, en het aanmelden vind je op de website: dekubuslelystad.nl/lelystadvolmuziek Voor meer informatie kun je contact opnemen met de projectleider i.v.enk@dekubuslelystad.nl

Locaties en instrumenten
• Ziezo - Voorstraat 602
Maandag 15.45 - 16.45 uur
Gitaar - klarinet/saxofoon - trompet

• OBS De Lepelaar - Kempenaar 14-58
Dinsdag 15.45 - 16.45 uur
Accordeon - dwarsfluit - viool

• OBS Triangel - Botter 40-75
Woensdag 15.30 - 16.30 uur
Gitaar - keyboard - slagwerk

De cursus is bedoeld als een tweejarige introductie. Na twee jaar kunnen leerlingen nog voor een langer lessen blijven volgen op een 'Lelystad vol Muziek' locatie.

Praktische informatie

De kosten voor deze cursus bedragen € 95,- (inclusief bruikleen van het instrument). Kinderen die gebruik maken van de BSO van GO! Kinderopvang krijgen € 15,- korting op de cursus. Zijn de kosten een probleem, dan kan het Jeugd Cultuurfonds helpen: zij vergoeden zowel het lesgeld als de mogelijke aanschaf van een instrument tot een maximum van € 425,-. Kijk op de website voor meer informatie. Voor meer informatie kunt u mailen naar de projectleider i.v.enk@dekubuslelystad.nl.

Vanaf Woensdag 15 november 2017 tot en met Vrijdag 15 november 2019

Dag Van Tot
Maandag 15:45 16:45
Dinsdag 15:45 16:45
Woensdag 15:30 16:30