Vaartocht Werkeiland Lelystad incl. tentoonstelling

Vaartocht Werkeiland Lelystad
Vaar met een historisch veerschip langs de skyline van Flevoland Vaartocht langs de skyline van Flevoland Tentoonstelling over het ontstaan van de provincie Tentoonstelling over historisch veerschip MS Waddenzee Wandelen op Werkeiland Lelystad Langs Gemaal Wortman, Noordersluis en de Hurkende man Inschepen bij Bataviakwartier Op Werkeiland expeditie in Flevoland Vaar mee met het historische veerschip MS Waddenzee door het meest bekende inpolderingsproject ter wereld: De Zuiderzeewerken. Met de Werkeiland Expeditie beleef je de unieke ontstaansgeschiedenis van Flevoland over het water. Met het schip vaar je langs allerlei hotspots, meer je aan op Werkeiland Lelystad voor een wandeling en leer je over het ontstaan van Flevoland tijdens een tentoonstelling.

Langs de hotspots van Flevoland
Tijdens de vaartocht zien we verschillende hotspots van Flevoland: Het VOC schip de Batavia, Houribsluizen, de Hurkende Man en het authentieke werkeiland Lelystad. De schipper vertelt aan boord over de bezienswaardigheden. In het bagageruim van het schip kun je gedurende de vaartocht de tentoonstelling over het ontstaan van Flevoland bezoeken.

Provincie gebouwd uit het niets
Je moet het maar durven, een hele provincie opbouwen uit het niets. Toch is Flevoland zo ontstaan. Er zijn drie gemalen gebruikt om de polder droog te maken en provincie te creëren. We varen langs 1 van deze gemalen, Gemaal Wortman en wandelen over Werkeiland Lelystad. Dit was het eerste bewoonde deel van het nog niet ingepolderde Oostelijk Flevoland. Een uniek stukje Nederland!

Goed om te weten
Je stapt in het Bataviakwartier bij de steiger van Batavialand aan boord van MS Waddenzee. Bij Werkeiland Lelystad meert MS Waddenzee af. Aan boord ontvang je de wandelroute op Werkeiland waar je 30 minuten kunt wandelen. De duur van de Werkeiland Expeditie inclusief bezoek aan Werkeiland is 1,5 uur.

Reserveer uw tickets en uw polderlunch online op www. mswaddenzee.com ms Waddenzee heeft een safety-protocol en werkt volgens de richtlijnen van het rivm.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 12.50

Dinsdag 8 september 2020 Vanaf 12:00 tot en met 13:30