Vaartocht Polder Experience Flevoland incl. tentoonstelling

Op Polder expeditie in Flevoland
Vaar mee met het historische veerschip MS Waddenzee door het meest bekende inpolderingsproject ter wereld: De Zuiderzeewerken. Met de Polder Experience beleef je de unieke ontstaansgeschiedenis van Flevoland over het water. Met het schip vaar je langs allerlei hotspots, meer je aan op Werkeiland Lelystad voor een wandeling en leer je over het ontstaan van Flevoland tijdens een tentoonstelling. Snuffel in de koffers van de pioniers....

Vaar mee door het verleden, heden en de toekomst van Flevoland met ms Waddenzee.

Langs de hotspots van Flevoland
Tijdens de vaartocht zien we verschillende hotspots van Flevoland: Het VOC schip de Batavia, Houribsluizen, de Hurkende Man, Poldervaart en schutten met 6 meter verval door de Noordersluis. De schipper vertelt aan boord over de bezienswaardigheden. In het bagageruim van het schip kun je gedurende de vaartocht de tentoonstelling over het ontstaan van Flevoland bezoeken.

Provincie gebouwd uit het niets
Je moet het maar durven, een hele provincie opbouwen uit het niets. Toch is Flevoland zo ontstaan. Er zijn drie gemalen gebruikt om de polder droog te maken en provincie te creëren. We varen langs 1 van deze gemalen, Gemaal Wortman en wandelen over Werkeiland Lelystad. Dit was het eerste bewoonde deel van het nog niet ingepolderde Oostelijk Flevoland. Een uniek stukje Nederland!

Goed om te weten
Je stapt in het Bataviakwartier bij de steiger van Batavialand aan boord van MS Waddenzee. Bij Werkeiland Lelystad meert MS Waddenzee af. Aan boord ontvang je de wandelroute op Werkeiland waar je 30 minuten kunt wandelen. De duur van de Polder Experience inclusief bezoek aan Werkeiland is 3,5 uur.
reserveer je tickets en polderlunch online op www.mswaddenzee.com.

ms Waddenzee heeft een safety-protocol volgens de richtlijnen van het RIVM.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 29.50 € 29.50

Dag Van Tot Toelichting
Zondag 25 oktober 2020 12:00 15:30