Toerclub Flevoland

TC Flevoland heeft als doel haar leden de mogelijkheid te bieden de (toer)fietssport in groepsverband te beoefenen. Daarnaast organiseert zij toertochten voor een breed publiek en helpt zij bij diverse andere sportevenementen om daarbij de toerfietssport in het algemeen te stimuleren.

In ieder toerseizoen (maart t/m oktober) staan een groot aantal toertochten op het programma, zowel op zaterdag als zondag. De afstanden liggen tussen de 50 en 175 kilometer. De toertochten worden op de racefiets gereden en er wordt gereden met voor- en achterrijders. Bij de vrije toertochten mag en kan u zelf bepalen wat uw snelheid is. Een mogelijkheid bestaat ook om met een groepje te gaan fietsen waarbij onderling afspraken over de te rijden snelheid kan worden gemaakt.

In de zomertijd (april-september) worden onze wekelijkse woensdagavond clubritten (start 18.30 uur) vanaf het clubgebouw gereden. Op deze avond wordt er in principe (bij voldoende opkomst) in drie groepen gestart: de z.g.n. toeristengroep, die tussen de 25/28 km/u rijdt, de middengroep met een snelheid van ca. 30/32 km/u en de snelle groep, waarin het tempo vrij bepaald wordt (33 km/u of meer). Naast de woensdagavondritten wordt er in het gehele toerseizoen iedere zaterdag en de laatste zondag van de maand verschillende clubritten gefietst. Vertrek vanaf het clubgebouw bij v.v. Unicum om 9.00 uur. De afstanden zijn tussen de 80 en 175 km lang. De snelheid ligt afhankelijk van de omstandigheden tussen de 25 en 32 km.

Tocht/Route
Gemarkeerd Nee