The Jaydees

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,50 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij.


The Jaydees

The Jaydees zijn vijf muzikanten die elkaar vonden in hun onblusbare passie voor (alt) country en americana. Tijdens sessies in afgelegen schuren, geblindeerde garages en kaarsverlichte zolders schaafden zij, slechts gewapend met akoestische, houten instrumenten en fluwelen stemmen aan een authentiek, natuurlijk geluid. Wat betreft invloeden/referentiekader mag je denken aan Neil Young, Townes van Zandt, Gram Parsons of George Jones maar ook aan nieuwere namen als Gillian Welch, Howe Gelb, Daniel Romano en Ryan Adams.

De ervaren muzikanten verdien(d)en hun sporen bij (inter)nationaal bejubelde bands en artiesten als Majestic Scene, Wealthy Beggar, Straf, Dearhunter, Vicente Amigo, Mark Knopfler, Deacon Blue, Rosemary’s Sons, Racoon en Wende.

Begin 2016 verscheen ‘Work With What We’ve Got’, Grotendeels live opgenomen in een tot studio omgebouwde huiskamer. Het album ontving een aantal goede recensies. Het titelnummer kreeg airplay op Radio Rijnmond, radio 2, en ook buitenlandse internet radiostations. The Jaydees konden daarbij rekenen op verbale loftuitingen van Jan Donkers, Ad van Meurs en Johan Derksen. De band speelde door heel het land. Onder andere in het Paard in Den Haag, De Gigant in Apeldoorn, 013 Tilburg en een aantal bekende muziekcafes en festivals.

Vanaf de zomer van 2017 werkte de band in de Twang Wolf studio van Hans Hanneman en Maarten’s eigen ‘Man Cave’ studio aan het tweede album ‘Dandelions’, dat in september verscheen via Kroese records. Deze plaat laat compactere songs, met een directer, elektrischer geluid horen. Muziekkenners als Jan Donkers en Johan Derksen draaiden songs van het nieuwe album in hun radioprogramma’s. De clip van eerste single ‘Dandelions’ werd goed bekeken via facebook en youtube en kreeg airplay op Omroep Brabant en Radio Rijnmond.

Joop van der Kuip: zang, gitaar, mandoline
Derrick van Schie: zang, piano, gitaar, orgel
Maarten van Damme: gitaar, pedal steel, dobro, mandoline, zang
Ewen Vernal: (contra)bas, zang
Kees Swanenberg: drums

Praktische informatie

Gratis toegang

Zondag 31 maart 2019 vanaf 16:00

De Promesse Model.NdtrcItem.HouseNumber
8232 VX, Lelystad