Natuurpark Lelystad

Oog in oog staan met een kudde Przewalskipaarden of een groep wroetende zwijnen? Ontdek in Natuurpark Lelystad tal van bijzondere diersoorten in een prachtige omgeving. Natuurpark Lelystad is voor veel bedreigde diersoorten een belangrijke schakel op weg naar een leven in de vrije natuur. Er is een uitgebreid stelsel van wandel- en fietspaden met op diverse plekken picknickplaatsen.

Bezoekerscentrum

Het startpunt van alle activiteiten in Natuurpark Lelystad is het bezoekerscentrum. Hier staat onder andere een mooie expositie, een spel voor kinderen en is er de mogelijkheid film te kijken. Iets verderop kunnen kinderen een beverburcht bouwen. De gastheren en –vrouwen ontvangen de gasten met alle plezier in het winkeltje vol hebbedingen en cadeaus. Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur (in de maanden november t/m maart tot 16.00 uur). Rondom het bezoekerscentrum is nog veel meer te beleven. Er liggen een natuurspeelpark, een watertuin en een buitentheater.

Stel zelf een wandel- of fietsroute samen


Naast de ingang voor het bezoekerscentrum staat de routemachine. Stel hier zelf helemaal gratis een wandel- of fietsroute samen op basis van persoonlijke keuzes. Ga bijvoorbeeld voor een korte route langs de otters of een lange route langs de wilde zwijnen.

Fietsen huren

Fietsen huren bij het Natuurpark kan voor €5,50 per dag. Daarnaast zijn er een aantal Duofietsen, speciaal voor mensen met een beperking en een begeleider. Deze kost € 11,- per fiets per dag. Fietsen huren kan tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum.
Speurtochten
Voor kinderen zijn er vier speurtochten verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum in Natuurpark Lelystad. De lengte varieert van 45 minuten tot 2 uur. Voor bij slecht weer is er ook een route in het bezoekerscentrum. De kosten zijn € 0,50 per kind.

Rugzakroutes

In het bezoekerscentrum zijn diverse rugzakroutes verkrijgbaar. Kinderen voeren verschillende opdrachten uit en ontdekken zo van alles over de planten en dieren in het Natuurpark. De rugzakroute kost €2,50 per kind en €10 borg, kijk op de website voor meer informatie. De rugzakroute is ook leuk voor een kinderfeestje!

Activiteiten en excursies

Er is een bomvol programma met vaste en wisselende excursies, kinderactiviteiten, workshops en evenementen. Het actuele programma en meer informatie is te vinden op www.flevolandschap.nl
Wist u dat het ook mogelijk is om groepsexcursies door Natuurpark Lelystad te doen met de excursiewagen, de excursieboot, de benenwagen of een combinatie hiervan?

Praktische informatie

Huisdieren
Huisdieren Huisdieren alleen aan de lijn

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Maandag 12:00 17:00
Dinsdag 12:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Vrijdag 12:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00