Bataviastrand

Watersport leeft in Lelystad! En wat is voor kitesurfen een betere plek dan op een gloednieuw strand, langs een prachtig uitzicht op onze iconische Exposure en de Houtribsluizen aan het Markermeer! De afgelopen jaren heeft de Provincie Flevoland samen met Rijkswaterstaat, een groep enthousiaste kitesurfers van (inmiddels) stichting Hoekipa Dijk, lokale wind- en kitesurfers en andere betrokkenen, keihard gewerkt aan de realisatie van een 400 meter lang strand bestemd voor kleine watersport.

We zijn daarom trots om te melden dat dit prachtige strand, onderdeel van het grootschalige project 'Versterking Houtribsluizen' de nieuwe go-to plek is voor kleine watersport in Lelystad! Of je dus een kitesurfer bent, een SUPboarder, of juist een kano of zeilbootje bezit, iedereen is van harte welkom!
Daarnaast biedt de prachtige locatie en het fijne uitzicht ook genoeg moois voor de strandgangers.

Faciliteiten
De Hoekipa Dijk kenmerkt zich vanwege haar uitstekende ligging. Met een breed strand, een fijne, stabiele wind en de afwezigheid van waterplanten, is dit strand uitstekend geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde kitesurfer. Ondertussen is de parkeergelegenheid aan het strand zeer verbeterd met betere en meer parkeerplekken.

De provincie is sinds de oplevering verantwoordelijk voor veilig en schoon gebruik van het strand, met onder meer afvalbakken, toiletvoorziening en een pad voor onderhoud en calamiteiten.

Meer weten?
Het Bataviastrand heeft veel te bieden en er is veel over te vertellen.
Voor meer informatie over de oplevering kan o.a. worden gekeken naar de minidocu op opleveringhoutribdijk.nl en op www.flevoland.nl/actueel/bataviastrand-over-naar-provincie-flevoland.
Meer weten over de actualiteiten op en rondom het strand? Kijk dan vooral op de kanalen van Stichting Hoekipa Dijk op www.jansenklomp.nl en www.facebook.com/hoekipadijk.