Het Belevenissenbos

Grootste speelbos van Nederland
Ook voor kinderen heeft Lelystad genoeg te bieden! Het Belevenissenbos zorgt er als grootste speelbos van Nederland (!) voor dat uw kind zich geen enkel moment hoeft te vervelen. Wees echter vooral niet bang om je gezin, familie of vrienden mee te nemen voor een leuke avontuurlijke dag in de buitenlucht!

Genoeg te zien/doen
Met een oppervlakte van maar liefst 40 hectare, heeft Lelystad het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland in handen. Met ruim 140 speeltoestellen langs en over het water, diverse wandel- en fietsroutes en genoeg zitgelegenheden, picknicktafels en faciliteiten, zorgt het Belevenissenbos ervoor dat je je dag naar wens kan indelen. Of je nou zin hebt in een actieve middag vol ontdekkingen en avontuur, of je juist liever achterover leunt en geniet van de omgeving, niets is te gek!

Meer dan een speelbos
Het uitgestrekte gebied is vooral geschikt voor degenen in de leeftijdsgroep van 6 tot 16 jaar. Dit is namelijk de leeftijd dat kinderen hun omgeving leren ontdekken en vaardigheden ontwikkelen in het zich staande weten te houden in hun ´natuurlijke´ omgeving. Het Belevenissenbos biedt ze dan ook zo'n prachtige natuurlijke omgeving die bestaat uit bos, water en weide. De echte natuur dus! Het leerzame aspect is vormgegeven door de uitwerking van de speelplekken te baseren op een viertal thema’s: sport & beweging, waterbeheer, archeologie & prehistorie en natuureducatie.

Meer weten?
Het Belevenissenbos wordt onderhouden door Stichting Belevenissenbos Lelystad en door hardwerkende vrijwilligers. Tevens is het bezoek aan dit speelparadijs in de natuur op eigen risico. We raden aan om voor uw bezoek de website belevenissenbos.nl te checken voor bezoekersinformatie, locatie info, veelgestelde vragen, info over het bezoeken met grotere groepen of zelfs de mogelijkheden tot kamperen.
Zie tevens de Facebookpagina van Het Belevenissenbos (www.facebook.com/belevenissenbos) voor verdere informatie.
Voor verdere vragen kan via www.belevenissenbos.nl/contact contact op worden genomen met de stichting.

Praktische informatie

Voor kinderen
Speeltuin Ja
Speelveld Ja

* Het Belevenissenbos is toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.