Filmavond Rotary Lelystad

De zaal gaat open om 19.30 uur. De leden van Rotary ontvangen u met een kopje koffie of thee. Om 20.00 uur start de film. Na afloop wordt er een drankje geschonken, dat ook bij de prijs inbegrepen is en kunt u nader kennismaken met onze Rotary leden. Toegangskaarten zijn te bestellen via het Agora Theater.

Over Ademloos:
Filmmaker Daniël Lambo groeide op tussen het asbest van Eternit in Kapelle-op-den-Bos. Het gerespecteerde bedrijf zorgde voor werkgelegenheid en welvaart in de streek, ook Daniëls vader was arbeider en vakbondsman in de fabriek. Wanneer de eerste slachtoffers vallen, zijn er maar weinigen die het opnemen tegen het bedrijf. Ook Daniëls vader niet. Hij wil weten waarom en trekt op onderzoek. Zijn onderzoek brengt Daniël naar in een dorp in Centraal-India, waar een dochterbedrijf van Eternit tot 2002 op grote schaal asbest produceerde. Ademloos vertelt een David versus Goliath verhaal dat vertrekt vanuit onze Vlaamse achtertuin maar tentakels heeft tot in het verre India. De film laat zien hoe moedige enkelingen de strijd aangaan met een wereldindustrie die duizenden doden op zijn geweten heeft, maar daar geen rekenschap voor wil afleggen.

Van Tot Toelichting

Woensdag 24 april 2019 vanaf 19:30