De Nieuwland Route

Beginpunt van deze route is VVV Lelystad in de Batavia Stad Fashion Outlet. Bij de VVV vind je veel leuke tips over deze regio. Vanaf hier fiets je in zuidelijke richting langs het mooie Markermeer richting Lelystadhaven.
Je rijdt langs de sluizen die het Markermeer van het IJsselmeer scheiden. Je kunt perfect zien dat Lelystad is gebouwd op drooggelegde zeebodem, het hoogteverschil is hier 4,8 meter.

De route gaat verder richting de Oostvaardersplassen, het gebied van de bekende filmhit ‘De Nieuwe Wildernis’.
Duizenden jaren geleden zag ons hele land er zo uit. Nu is het gebied met zijn riet, water, ruige grasvlaktes en wilde dieren uniek voor heel Europa. Bezoek het buitencentrum voor meer informatie en diverse excursies. Met wat geluk zie je in de verte misschien de zeearend die sinds 2006 in de Oostvaardersplassen broedt.

Na de Oostvaardersplassen gaat de route verder richting het centrum van Lelystad, de stad die natuurlijk genoemd is naar de geestelijk vader van de Zuiderzeewerken: Cornelis Lely.
In het Stadshart vind je talloze winkels en gezellige horecagelegenheden. Via het Stadshart fiets je terug naar Batavia Stad Fashion Outlet.

De fietsroute is perfect te combineren met diverse arrangementen, heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een zeiltocht met het dwarsgetuigde zeilschip Bounty? of shoppen als een VIP in Batavia Stad Fashion Outlet. Bekijk het complete overzicht met arrangementen op: www.ookflevoland.nl/fietsarrangementen