Bataviatocht

Tijdens deze thematocht, die op zaterdag 22 juni a.s. wordt georganiseerd, laat de Stichting Perípatoo de wandelaars kennis maken met de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee. Naast de replica van het VOC-retourschip de “Batavia”, passeren zij geconserveerde scheepswrakken en pikken zij ook een graantje mee van de hedendaagse scheepsvaart. Onderweg naar de Batavia wordt de bosrijke omgeving van Lelystad doorkruist. Wandelaars al vaker aan onze tochten hebben deelgenomen, weten inmiddels dat het rond Lelystad allesbehalve kaal en saai is.

Verrassend groen
Onderweg naar de Batavia maakt de wandelaar kennis met de bosrijke omgeving van Lelystad, met name het Zuigerplasbos. Wandelaars die voorgaande jaren aan deze tocht hebben deelgenomen, weten inmiddels dat het rond Lelystad allesbehalve kaal en saai is. Integendeel! Op de langere afstanden gaat het parcours voor minimaal 80% leiden door bos en groen. Behalve een uitgebreide kennismaking met al dit groen leent de Zuigerplastocht zich ook voor een stevige training voor de Vierdaagses van Apeldoorn en Nijmegen. Ook voor beoefenaren van nordic walking is deze gepijlde tocht een aanrader.

Verzorging onderweg
Men kan de tocht in een eigen tempo – zowel individueel als samen met anderen – volbrengen. Ook de te lopen afstand is vrij. Men kan kiezen uit 8, 15, 20, 30 en 40 kilometer. Onderweg treffen de wandelaars door Perípatoo ingerichte rustposten aan, alwaar men terecht kan voor koffie, soep, frisdrank en koek.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 3.00 € 4.00

Zaterdag 22 juni 2019 Vanaf 08:00 tot en met 17:00

Schoonzicht Model.NdtrcItem.HouseNumber
8242 KH, Lelystad