9e BLUES FESTIVAL Lelystad on Tour

Zaterdag twee maart aanstaande dan heerst het blues virus weer. Op vijf locaties treden bands uit verschillende delen van het land op. Genieten en dansen van al die goede en leuke bandjes. Dat is het gratis te bezoeken Blues Festival Lelystad.

De aftrap is om 17.00 uur bij Café 't Amsterdammertje waar de band Bluezz Control optreedt
Al negen jaar is blues festival Lelystad on tour een toonaangevend bluesfestival in Flevoland .
Op het bluesfestival word je in een uitermate gezellige sfeer, verrast door muziek van vrijwel altijd onbekende blues bands. Het festival is kleinschalig opgezet en door de jaren uitgegroeid tot een goedbezocht leuk gezellig evenement.
De organisatie is in handen van Stichting Mensen Dingen met dank aan alle bands en locaties.


Locaties voor dit jaar

  • Café 't Amsterdammertje
  • Café Bar La Plaza
  • Café De Zaak
  • Bar Pub De Lantaarn
  • Café 't Koetshuys
  • Restaurant De Cantine

Geschiedenis Blues
Blues is een muziekstijl die ongeveer tussen 1860 en 1900 is ontstaan en zijn oorsprong vindt in de muziek die slaven (uit Afrika afkomstige negers) in het Zuiden van de Verenigde Staten - onder andere in de Mississippidelta, tussen Memphis en New Orleans) - maakten. De voornaamste muzikale bronnen die tot het ontstaan van de blues hebben bijgedragen zijn de religieuze liederen (gospels, negrospirituals), de worksongs en de field hollers. Een typische variant van de blues is de cajunmuziek. Muziek maken met elkaar of alleen, met of zonder instrumenten, was voor hen vaak de enige manier om hun lijden uit te drukken en te verzachten. Omdat deze muziek een melancholische toon en inhoud had, werd ze 'blues' genoemd.

Praktische informatie

Zaterdag 2 maart 2019 vanaf 17:00

De Stelling Model.NdtrcItem.HouseNumber
8232 EE, Lelystad