21e Rabobank omloop Flevoland

De Rabobank Omloop Flevoland behoort volgens de NTFU tot één van de tien ‘verborgen parels’ onder de vele fietstoertochten die er jaarlijks worden georganiseerd. Met de Rabobank Omloop Flevoland wil TC Flevoland het recreatieve fietsen niet alleen op regionaal, maar ook op nationaal en internationaal niveau bevorderen. Bovendien  wil de organisatie de provincie Flevoland ook promoten als ‘fietsprovincie’ bij uitstek. Vandaar het motto: Stijg op de bodem van de voormalige Zuiderzee tot grote hoogte.
Dankzij het vele natuurschoon, zoals uitgestrekte natuurreservaten, boscomplexen en wateroppervlaktes, onderstreept deze toerfietstocht het unieke karakter van Flevoland.

Het evenement kent een zogenaamde open inschrijving. Dat betekent dat zowel leden als niet leden van de NTFU kunnen deelnemen. Kortom iedereen, van jong tot oud is welkom!

De Rabobank Omloop Flevoland kent verschillende afstanden. Vanaf de startplaats, sportpark Schouw in Lelystad, kan er 25, 55, 85, 125 of 175 km worden afgelegd en alle afstanden zijn nauwkeurig beschreven in een gedetailleerde routebeschrijving en worden volledig volgens de richtlijnen van de Nederlandse ToerFiets Unie (NTFU) uitgepijld.
De Rabobank Omloop Flevoland voldoet aan alle kwaliteitscriteria van de NTFU en mag bij deze editie het kwaliteitskeurmerk Extra Goed Geregeld voeren. Dit keurmerk is het hoogste kwaliteitsniveau van de NTFU.

De verschillende routes voeren de deelnemers via rustige polderwegen en prachtig slingerende fietspaden langs de mooiste plekjes, zoals de Oostvaardersplassen, van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Veel hinder van snelverkeer zullen de deelnemers dus niet hebben.

De kortere afstanden zijn vooral bedoeld voor de beginnende (toer-)fietsers, maar kunnen ook heel goed gefietst worden door recreatieve fietsers. De langere afstanden zijn meer bedoeld voor de wat geoefende toerfietsers. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om te pauzeren en zullen de deelnemers getrakteerd worden op gezonde versnaperingen.

Inschrijven kan via www.omloop-flevoland.nl
Inschrijven is mogelijk t/m 22 juni 2019

Van Tot Toelichting
€ 4.00 25km en 55km voor NTFU leden