Expositie van Erika Visser

Varia, Tentoonstelling
Expositie "Kleur verbeeldt Emotie" van Erika Visser in Stadhuis van Lelystad (acryl op doek) van 29 augustus tot 24 oktober 2017.
Erika Visser (1950) is een veelzijdige kunstenaar.
Naast haar werkzaamheden in het onderwijs en de psychologie heeft zij een artistieke praktijk ontwikkeld als dichter, kinderboek schrijver, illustrator. en schilder
Tijdens haar expositie 'Kleur verbeeldt Emotie' in het Stadhuis en de Arthoteek van Lelystad (Kunstuitleen Flevoland Lelystad - Art en Leen) toont zij een selectie van acryl schilderijen van de afgelopen tien jaar. Het zijn werken die opvallen door hun intense kleuren en persoonlijke emoties die haar schilderijen veelal als achtergrond hebben.
Schilderen is voor Erika Visser vooral een gevoelskwestie. Het vertalen van innerlijke emoties in beeld, vorm en kleur. Zelf omschrijft ze haar schilderen als 'een voelend-luisterend proces' om uitdrukking te geven aan de wereld van emoties.
Door gaandeweg de concrete, herkenbare vorm los te laten, is in haar werk de vrijheid ontstaan naar een abstractie waarin emoties als het ware alleen nog in kleur worden gevangen.
De wereld van de kunst van Erika Visser kenmerkt zich als dynamisch, lyrisch en expressief waarbij tijdens het schilderproces leesbare symbolen ontstaan. Schilderen is voor haar een positief avontuur dat evenwel verantwoordelijkheid schept ten aanzien van de mogelijkheid het immateriële zichtbaar te maken. Een schilderij ziet ze daarbij als een fragment van een grotere werkelijkheid, die de deur op een kier zet en nieuwsgierig maakt. Drie thema's in de expositie sluiten hierop aan.
- Een serie werk dat gebaseerd is op 'Vier Elementen' en 'Vier Jaargetijden'.
- De serie 'Ringen' is gebaseerd op herinneringen, mijmeringen, ervaringen en ontroeringen.
- Het 8-luik 'Emoties in Kleur' zijn menselijke emoties als het ware in kleur gevangen. Hierin geeft Erika op intense en gevoelige wijze uitdrukking aan de wereld van emoties.
De expositie in het Stadhuis en Artotheek laat naast deze series met een sterk persoonlijke karakter ook een aantal landschappelijk georiënteerd schilderijen zien, waarin wat meer formeel schilderkunstige principes aan de orde komen, zoals compositie, ritme en structuur.
In haar nieuwste werk is de symboliek van het boomlandschap het onderwerp.

Wanneer?

Vanaf Woensdag 13 september 2017 tot en met Dinsdag 24 oktober 2017

Dag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Contactgegevens

Stadhuis Lelystad

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad

Stadhuisplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
8232 ZX, Lelystad